O Mea e Tatau Ona Iloa e Tagata Tolauapiga e uiga i le Tulafono o Ta'aloga i Fafo

Ua si'itia le fiafia i fa'afiafiaga i fafo i le taimi o le fa'ama'i COVID-19-ma e foliga mai e le o fa'aitiitia.O se su'esu'ega a le Iunivesite a le Setete o Penisilevania ua fa'aalia ai e toetoe o le afa o tagata matutua Amerika e toe fa'afiafia i fafo i masina ta'itasi ma e toeitiiti atoa le 20 pasene o i latou na amata i le 2 tausaga talu ai.

O lo o matauina e le au fai tulafono.Ia Novema 2021, na faalauiloa ai e Senators Joe Manchin ma John Barrasso le Tulafono o Ta'aloga i fafo, o se pili e fa'atatau i le fa'ateleina ma le fa'aleleia o avanoa fa'afiafia i fafo a'o lagolagoina nu'u i tua.

E fa'apefea ona a'afia le tolauapi ma fa'afiafiaga i fanua faitele e le tulafono ua fuafuaina?Sei o tatou tilotilo.

alabama-hills-recreation-area (1)

Fa'aonaponei Malae Tolauapiga
I se taumafaiga e fa'aonaponei nofoaga tolauapi i fanua faitele, o le Tulafono o Ta'aloga i fafo o lo'o aofia ai se fa'atonuga mo le Matagaluega o Initeria ma le US Forest Service e fa'atino ai se polokalame fa'aa'oa'oga fa'apa'aga a le malo ma le tuma'oti.

O lenei polokalame pailate e manaʻomia ai se numera patino o pulega i totonu o le National Forest System ma le Bureau of Land Management (BLM) e ulufale atu i maliega ma se faʻalapotopotoga tumaoti mo le puleaina, tausiga, ma le faʻaleleia o le laumua o tolauapiga i fanua lautele.

E le gata i lea, o le tulafono o loʻo faʻatūina ai le faʻauluina o se maliliega a le Forest Service ma le Rural Utilities Service e faʻapipiʻi le initaneti i luga o le initaneti i nofoaga faʻafiafia, faʻatasi ai ma le faʻamuamua i nofoaga e leai ni fesoʻotaʻiga lautele ona o luʻitau faʻafanua, e maualalo le numera tumau. tagata nofomau, po'o fa'aletonu le tamaoaiga.

"O le polokalame pailate a le Outdoor Recreation Act e faʻaonaponei nofoaga tolauapi a le feterale o se faʻataʻitaʻiga mataʻina o faigapaʻaga faʻapitoa a le malo-Tutoatasi lea o le a manuia ai tagata faʻafiafia i fafo mo tausaga a sau," o le tala lea a Marily Reese, le pule sili o le National Forest Recreation Association, i se faʻamatalaga.“O le a fa'alauiloa ai fo'i le fa'aofiina o fa'alapotopotoga fa'aoga eseese i totonu o tatou avanoa i fafo, e aofia ai i latou e iai mana'oga fa'apitoa ma i latou mai nu'u fa'atauva'a ma tu ma aga eseese, e ala i le fa'aleleia o fale ma mamanu."

gulpha-gorge-campground (1)

Lagolago Fa'afiafiaga Gateway Community

O le Tulafono o Ta'aloga i fafo o lo'o fa'amoemoe foi e lagolago ai nu'u o lo'o si'omia fanua lautele, aemaise lava nu'u o lo'o i tua ma e leai ni atina'e e pulea lelei ma manuia mai tagata tafafao maimoa ma fa'afiafiaga.

O aiaiga e aofia ai fesoasoani tau tupe ma fa'atekinisi i faitoto'a nu'u e lata ane i nofoaga fa'afiafia.Ole fesoasoani lea ole a lagolago ai atina'e ua fuafuaina e fa'aoga ma fa'atautaia tagata asiasi, fa'apea faiga fa'apa'aga e fa'atupe ai galuega fa'afiafia fou.O le tulafono fo'i e fa'atonuina ai le Au'aunaga o Vaomatua e mata'ituina aga a tagata asiasi i ona nofoaga fa'afiafia ma fa'alautele tau o tau'au i fanua faitele, aemaise lava pe a fa'ateleina tupe maua mo pisinisi a le atunu'u.

"O le pili o le faitotoa o fesoasoani a tagata lautele mo pisinisi faʻafiafiaga i fafo ma nofoaga o tolauapiga, faʻalauteleina o tau o tauʻau, ma le aumaia o fesoʻotaʻiga lautele e manaʻomia i luma o tolauapiga o se faʻamuamua mo le $ 114 piliona faʻa-Amerika RV pisinisi ma o le a taua tele i le faʻaauau pea ona tosina mai o le isi augatupulaga. o tausimea paka ma tagata fiafia i tafaoga i fafo, ”o le tala lea a Craig Kirby, peresitene ma le Pule Sili o le RV Industry Association, i se faamatalaga.

Madison-Campground-Yellowstone-800x534 (2)

Fa'ateleina Avanoa Fa'afiafia i Fa'ele'ele Lautele

O lo'o va'ava'ai fo'i le Tulafono o Ta'aloga i fafo e fa'ateleina avanoa fa'afiafia i fanua faitele.E aofia ai le mana'omia o le Vaomatua ma le BLM e mafaufau i avanoa fa'afiafia i le taimi nei ma le lumana'i pe a fa'atupu pe fa'afouina fuafuaga tau pulega o fanua ma faia ni faiga e fa'amalosia ai fa'afiafiaga, pe a mafai.

E le gata i lea, o le tulafono o loʻo faʻatonuina ai ofisa e faʻamama tulafono aʻeaʻe i nofoaga filifilia o le Vaomatua, faʻateleina le aofaʻi o nofoaga fana i luga o le Vaomatua ma fanua BLM, ma faʻamuamua le faʻamaeʻaina o auala lautele ma faʻafanua auala.

"E manino lava o le faʻateleina ma le faʻaleleia o avanoa mo faʻafiafiaga e sili ona lelei mo lo tatou atunuu," o le tala lea a Erik Murdock, sui peresitene o faiga faʻavae ma mataupu a le malo mo le Access Fund.“O fa’afiafiaga gafataulimaina, mai nofoaga a’ea’e papa i ala uila, e le gata e lelei mo le tamaoaiga, ae fa’apea fo’i le soifua maloloina ma le soifua manuia o tagata lautele o Amerika.”


Taimi meli: Apr-11-2022