8 Nofoaga Sili mo Tolauapiga i Florida - Mai Vaomatua i le Matafaga

Pe oe fa'atuina se fale'ie i tafatafa o le matafaga, fa'aalu le po i totonu o se fale matagofie i le togavao, po'o le tilotilo i luga o se lafumanu, o le a fesoasoani nei tolauapiga i Florida e te toe fa'afeso'ota'i ma le natura.

Afai o loʻo e suʻeina nofoaga sili ona lelei e tolauapi ai i Florida, o le a faʻafeiloaʻi oe i le tele o lapataiga e uiga i le vevela, malulu, po e tumu namu i nofoaga taufusi.Ma e ui o le filifilia o le nofoaga sese i le taimi sese e mautinoa e tauia oe i lenei aafiaga tonu, e tele nofoaga matagofie e tolauapi ai pe a saʻo le vaitau.(Piimau i masina i le va o Oketopa ma Mati pe afai e te manaʻo e aloese mai le vevela o le vevela, timuga mamafa, ma le tele o meaʻai i lau malaga tolauapi.) Mai vaomatua mafiafia e oʻo atu i Florida Keys, faitau mo nofoaga sili ona lelei e valu. alu e tolauapi i Florida.

Vaomatua o Ocala

A oʻo mai i le tolauapiga sili i Florida, Ocala National Forest e faigata ona sasa.O loʻo i le ogatotonu o le setete, i le itu i matu o Orlando, o le vaomatua pito i saute i le konetineta o le Iunaite Setete.E tele nofoaga e malolo ai i le po atoa i le 673 maila faatafafa o le vaomatua, mai nofoaga tolauapi atoa i faleie ma e oo lava i nai fale.

E ese mai i le toafilemu toafilemu i le lotolotoi o le tolauapi, o mea taua o le Vaomatua o Ocala e aofia ai le Yearling Trail, lea e ui atu i se lua ma toega o fale paionia o le seneturi lona 19, ma le silia ma le 600 vaituloto, vaitafe, ma vaipuna.

Cayo Costa State Park

Cayo Costa Island State Park

E mafai ona e tolauapi i fafo i fafo i toetoe lava o soʻo se setete, ae o le a le mea e tulaga ese ai tolauapiga i Florida o le avanoa e faia ai i luga o le matafaga poʻo latalata i le vasa.Mo vaaiga matagofie o tolauapiga i luga o le sami, aua e te vaʻavaʻai atu nai lo le Cayo Costa State Park, lea e avanoa ai tolauapi anamua ma fale mo nofo i le po.

O le o'o atu i lenei motu e le'i fa'aleagaina o le Gulf Coast o se galuega faigata - e na'o le va'a po'o le kayak e mafai ona e o'o atu i ai, e ui o se va'a e alu i le tele o nofoaga i luga o le atunu'u - ae o i latou e faia le malaga o le a tauia i vai lanumoana, fa'ama'i. , o la'au fa'asa'o i le la e mimilo e le matagi, ma le iva maila o le sa'olotoga i luga o lenei matafaga e le'i atina'e.

 

Myakka River State Park

O le a le mea e avea ai le Myakka River State Park o se tasi o nofoaga sili ona lelei e tolauapi ai i le Sunshine State ona o lona 58 sikuea sikuea e mama, e leʻi faʻafefeteina Florida - o loʻo i ai eleele susu, faʻatoʻaga, pinelands, ma isi mea, faʻatasi ai ma le Vaitafe o Myakka o loʻo tafe i totonu uma.O iinei i se tasi o paka pito sili ona leva ma tele a Florida, e mafai ona e faʻamoemoeina le tele o pama, ola oaks, ma meaola mai ospreys i alligators.E tele fo'i auala e su'esu'e ai ma nofoaga e alo ai se paopao po'o se alovaa.

 

Biscayne National Park

O le tele o tagata e asiasi i Miami mo le fiafia ma le sizzle, ae mo se mea e matua ese lava i le Magic City, alu e tolauapi i Biscayne National Park.O tolauapiga e lua i totonu o le paka o loʻo i luga o motu - Elliott Key ma Boca Chita Key - o lea e na o le pau lava le auala e oʻo atu ai i latou o le vaʻa.O Boca Chita Key e iai faleuila, ae leai ni ta'ele, goto, po'o se vai inu, ae o Elliott Key e iai fale'ele'ele, vai malulu, laulau pikiniki, mea'ai, ma vai inu (e ui ina fautuaina tagata tolauapi e aumai a latou lava mea'ai ina ne'i fa'aogaina le masini. alu i lalo).Biscayne National Park o le teropika Florida tolauapiga i lona tulaga sili.

 

Jonathan Dickinson State Park

I le Hobe Sound, e te maua ai le 16 o nu'u faanatura eseese - e aofia ai nofoaga e le masani ai e pei o mauga oneone i le gataifale, vaituloto i luga, ma vaomatua vao - i le Jonathan Dickinson State Park.I le 11,500 eka, o le paka pito sili ona tele i le itu i sautesasae o Florida ma ofoina atu aiga, vaega, muamua, ma e oʻo lava i tolauapiga solofanua.

A o i ai iina, e mafai ona e auai i gaoioiga e pei o le tietie solofanua, fagogota, matamata manu, tietie uila, alo i le Vaitafe o Loxahatchee, ma e oo lava i le savaliga i le mauga o Hobe, o se oneone oneone anamua e maualuga 86 futu i luga aʻe o le sami.Aua nei misia se ta'amilosaga ta'ita'ia a leoleo i le 1930s homestead o Trapper Nelson, o se “tagata fe‘ai” iloga i le lotoifale i luga o le Loxahatchee Queen pontoon.

 

Bahia Honda State Park

O le isi nofoaga lauiloa mo tolauapiga Florida vevela, Bahia Honda State Park o loʻo i Florida Keys ma ofoina mea uma mai nofoaga tuai i nofoaga faʻapipiʻi RV.E fafagaina tagata tolauapi i savili masima o le sami i tausaga taʻitasi, faapea foʻi ma pama, matafaga, manu felelei, ma goto matagofie.Ia mautinoa e te alu i se ta'amilosaga snorkeling i le Looe Key National Marine Sanctuary i lau asiasiga.

 

Canaveral National Seashore

E ui lava e na o le 14 nofoaga e tolauapi ai i Canaveral National Seashore (o ia mea uma e mafai ona maua i le vaʻa, paopao, poʻo le kayak), matou te aofia ai i lenei lisi aua o fea e mafai ona e ala ai i luga o se matafaga e leʻi paʻia ma se laina pito i luma. nofoa mo se fa'alauiloa roketi NASA?E ese mai i le lagona ofoofogia o le lagona o le eleele i lalo o lou gogolo a'o oso atu tagata i le vanimonimo, o loʻo i ai foʻi nofoaga faʻamaʻi, hammock, ma aloalo e suʻesuʻe ai faʻatasi ai ma mauga anamua o Timucua Native American.

 

Westgate River Ranch Resort & Rodeo

Afai o le glamping e sili atu lau mea, Westgate River Ranch Resort & Rodeo o se filifiliga mautu.Mo i latou e mananaʻo e tolauapi e aunoa ma le faʻasalaina, o se faleie glamping e sili ona lelei i totonu (e ui o loʻo i ai foi nofoaga e tolauapi ai i luga o le lafumanu e 1,700-eka pe a vaeluaina lau vaega).O fale'ie tapoleni vateatea o ni mea fa'apipi'i tumau fa'apipi'i i luga o fa'avae i totonu o se togavao.O lo'o iai fo'i ta'avale Conestoga (ioe, e mafai ona e momoe i se fa'ata'ita'iga matagofie o se ta'avale tapuni fa'aleaganu'u o le 18 senituri) ma fale'ie mata'utia, e lapo'a atu nai lo filifiliga masani a le lafumanu ma e iai potu ta'ele atoa.

O fale fa'ato'aga uma o le lafumanu e ofoina atu le lagona gaoa o le tolauapiga, ae fa'apea fo'i mea uma, fa'a'ea malulu, ma fa'aputuina i ie lino taugata.E le gata i lea, o le afi o le tolauapiga i le po o le a tutu mo oe e le aufaigaluega, o lea e leai se poto masani e manaʻomia.E tele fo’i fa’agaioiga i totonu o lea fanua, e amata mai lava i le fanafana e o’o atu i ti’eti’ega i va’a, ae ‘aua ne’i misi le rodeo i le po o Aso To’ona’i vaiaso, lea e tausinio ai tagata ta’aalo mai le itulagi atoa i ti’eti’e, tuuga paelo, ma ti’eti’e povi.


Taimi meli: Mati-11-2022